Bloemenweide

We zijn momenteel gesloten - gaat weer open op 1 juli

Bloemenweide

Onze Bloemenweide

Welkom op onze bloemenweide, gelegen op een prachtige locatie aan de Hulk!

Het is een heerlijk natuur- en recreatiegebied dat zich uitstrekt tussen Hoorn, buurtdorp Scharwoude en de oude IJsselmeerdijk. Wanneer je ons terrein betreedt, kom je terecht in een oase van rust en schoonheid. Omringd door water, bereikbaar via een kleine brug, is onze Bloemenweide de ideale plek om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Wat is een bloemenweide?

Onze Bloemenweide is een stuk land dat vol staat met verschillende soorten bloemen. Deze bloemen bloeien niet het gehele jaar; je hebt te maken met zomerbloeiers, en die houden nou eenmaal niet van onze winters. Halverwege april starten we met het planten van onze dahlia-knollen, en snel daarna zaaien we onze velden in met de mooiste eenjarige bloemen. We hopen de bloei te rekken tot eind oktober. De naam ‘Bloemenweide’ zegt het eigenlijk al: een weide vol met bloemen, en met deze bloemen – maken en verkopen we de mooiste bloemige boeketten.

Waarom een Bloemenweide?

In 2022 begon ik met mijn bloemenbedrijf zonder enig idee waar het me heen zou brengen, maar door het volgen van mijn hart ontstond er een idee waar ik heel veel zin in had: een eigen Bloemenweide. Na het vinden van het perfecte stuk land en het impulsief inkopen van 500 knollen, gaan we dit jaar vol enthousiasme van start met onze eigen Bloemenweide. Want wat is er nou mooier dan te midden van de prachtigste bloemen en kleuren de mooiste bloemen creaties te kunnen maken.

Fotoshoots & Bruidsfotografie

Onze prachtige Bloemenweide kan gedeeltelijk worden gehuurd voor jouw fotoshoots, of het nu gaat om een mini-shoot, bruidsfotografie of gewoon voor jouw eigen creatieve projecten.

Het eerste
jaar van de Bloemenweide

Dit jaar wordt een bijzonder jaar vol nieuwe avonturen en ontdekkingen in onze prachtige Bloemenweide! We kunnen niet wachten om onze eerste knollen in de grond te planten en onze eenjarige planten te zaaien. Ons gezin staat al klaar om meehelpen bij dit spannende project en samen gaan we ervoor zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Natuurlijk weten we dat niet alles meteen vlekkeloos zal gaan, maar we zijn vastbesloten om er alles aan te doen om jullie de mooiste en kleurrijkste bloemen te bieden. We willen jullie daarom graag op de hoogte houden van onze ups en downs, zodat jullie deel uit kunnen maken van onze Bloemenweidereis.

We hebben allerlei prachtige bloemen gepland, zoals Dahlia’s, Zinnia’s en Delphiniums. Vanaf juli kunnen jullie deze bloemen zelf komen plukken in 1 van onze workshops of een prachtig boeket kopen uit onze kraam! Houd onze sociale media in de gaten voor de laatste updates over de workshops, die afhankelijk zijn van het weer. We kunnen niet wachten om jullie te verwelkomen op onze mooie Bloemenweide. 

Fotografen opgelet!

Op zoek naar een prachtige locatie voor je volgende fotoshoot? Overweeg onze Bloemenweide als achtergrond voor je foto’s! Onze bloemenvelden bieden een unieke en betoverende omgeving, perfect voor allerlei soorten fotosessies. 

Van bruidsfoto’s tot mini-shoots, onze Bloemenweide is een prachtige locatie voor al je fotoshoots. Met name tijdens golden hour is de ambiance op zijn best en worden de kleuren van de bloemen en het groen rondom prachtig belicht.

Wanneer je onze Bloemenweide huurt voor je fotoshoot, kunnen je klanten ook nog eens een boeket plukken als mooie herinnering aan de dag. Het is de perfecte manier om een speciale gelegenheid nog onvergetelijker te maken.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en jouw volgende fotoshoot te plannen op onze prachtige Bloemenweide!

Locatie trouwfoto’s

Op zoek naar een betoverende locatie voor jullie trouwfotos? Kom dan naar onze Bloemenweide! Met onze prachtige bloemenvelden en romantische sfeer, is onze bloemenweide de perfecte achtergrond voor jullie trouwfoto’s.

We bieden de mogelijkheid om een trouwprieel op te maken met de bloemen van onze Bloemenweide, zodat jullie de perfecte ceremonie-achtergrond hebben voor jullie speciale dag. Het is de perfecte manier om jullie liefde in een betoverende omgeving te vieren.

We begrijpen dat jullie waarschijnlijk nog veel vragen hebben over onze locatie en de mogelijkheden die wij bieden voor trouwfotografie. Neem gerust contact met ons op om jullie vragen te beantwoorden en om te bespreken hoe we jullie dag nog specialer kunnen maken.

Wij hopen jullie binnenkort te mogen verwelkomen in onze prachtige Bloemenweide, voor een onvergetelijke trouwfoto-ervaring.

Een Boeket aan
de kraam kopen of
van te voren bestellen?

Bij ons kun je op twee manieren genieten van onze prachtige bloemenboeketten: aan de kraam of door van tevoren te bestellen. Op dagen dat we voldoende aanbod hebben, zetten we kant-en-klare boeketten buiten bij de ingang van de Bloemenweide. Loop, fiets of rijd langs en koop een vers geplukt boeketje om je dag op te fleuren. Betalen kan gemakkelijk via een QR-code of persoonlijk als we op het veld aan het werk zijn.

Wil je er zeker van zijn dat je het perfecte boeket hebt voor een speciale gelegenheid, of wil je iemand verrassen met een prachtig cadeau? Bestel dan van tevoren via bellen, WhatsApp of e-mail. Zo ben je verzekerd van een uniek en persoonlijk boeket, samengesteld met de mooiste bloemen uit onze Bloemenweide.

Ook bedrijven, zoals restaurants, kunnen bij ons terecht voor bloemwerk op maat. Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Kan je zomaar plukken in onze Bloemenweide?

Kom deze zomer langs bij onze Bloemenweide voor een unieke activiteit! Pluk samen met ons de prachtigste bloemen tijdens onze speciale workshops. Om de bloembedden netjes te houden en drukte te vermijden, is plukken alleen mogelijk tijdens deze workshops.

De exacte data van de workshops worden in de zomer bekendgemaakt op onze website. Meld je aan via onze website om verzekerd te zijn van een plekje en een optimale plukervaring.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 1 van onze workshops, waar je samen met ons kunt genieten van het plukken van de mooiste bloemen.

Workshops

Ben je op zoek naar inspiratie en tips om zelf bloemen te plukken en een prachtig boeket te maken? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Op ons eiland staat een bloemenatelier waar we workshops geven.

Een workshop: Plukken of onze uitgebreide workshop: Plukken en veldboeket schikken.

 

Plukken en veldboeket schikken: op deze 2 uur durende workshop leer je alles over het vasthouden en knippen van bloemen, het kiezen van de juiste kleuren en het schikken van je eigen boeket. Ook leer je hoe je de stelen schoonmaakt en het boeket verzorgt zodat het lang mooi blijft.

En het beste van alles is dat je na afloop niet alleen met een prachtig boeket naar huis gaat, maar ook met waardevolle kennis over onze Bloemenweide en de verzorging van je bloemen thuis. De investering voor deze workshop is slechts €55,- en inclusief een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers.

Geïnteresseerd? Bekijk onze agenda om te zien wanneer de volgende workshop gepland staat. Ook groepen vanaf 6 personen kunnen een eigen workshop aanvragen. Kom langs en ontdek de schoonheid van bloemen en het plezier van het creëren van je eigen boeket!

Ben je opzoek naar een leuk cadeau? Geef een Bloemen abonnement

Met ons bloemen abonnement geniet je tijdens de zomermaanden wekelijks van de prachtige bloemen uit onze tuin. Het werkt net als een ouderwetse stempelkaart en geeft je de mogelijkheid om vijf keer een boeket te halen / bestellen ter waarde van €15,- per boeket. Bij aanschaf van het abonnement betaal je voor slechts vier boeketten en ontvang je de vijfde helemaal gratis. Het abonnement kost €60,-.

Waar kunt je ons vinden

Zodra we open zijn, vind je hier de details

Bij een bezoek aan ons

We willen graag benadrukken dat we vragen om niet aan de kant van de weg te parkeren, omdat dit hinderlijk is voor het overige verkeer en schade kan toebrengen aan de prachtige begroeide bermen. Maar laat dat je niet weerhouden om te komen genieten! In het voorjaar kun je langs de bermen en in het park fluitenkruid bewonderen en later in het seizoen kun je genieten van het schitterende koolzaad. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven rondom onze pluktuin. Kom gerust eens langs en laat je betoveren door de schoonheid van de natuur!